Pontmegfogásos üveg korlát

Zuhanyfalak, fürdőpanelek gyártása

Alsó sínes üvegkorlát

Balkon

Bemutatkozás

Az ÜVEGHEGYEN innen!

A céget Lanyik György alapította Cegléden 1928-ban.Két év múlva egy szerencsés lóverseny fogadás nyereményéből Kecskemétre költözött.A Nagykörösi utcán,majd a jelenlegi Kis utcai telephelyen lett a végleges műhely.
Szakmailag is elismert mester,aki a Tanonc Vizsgabizottság tagja volt és 1937-ben az Országos Kézműves Kiállításon, ezüst éremmel tűntették ki.
Halála után lánya Lanyik Eszter és férje Gál István vette át a céget.Ami a II. világháború után nem volt egyszerű.Az államosítás ellenére, a szövetkezeti körülmények között is sikerült gépesíteni és a traszmissziós meghajtást egyedi villanymotoros hajtásra cserélni. Nőtt a termelékenység és egyre nagyobb szükség volt az üvegre. A műhely ujjá épült és a mai formájában épült meg. Akkor már Gál Márta  leányuk és társa Nagy Dezső Sándor gépesítette fel a kor technológia színvonalára, amiben nagy segítség volt a nyitottá váló világ.
Az ipari fejlesztések mellett a kézműves ismeret is megmaradt, ezért ma egy különleges, alkotó manufaktúra jött létre.Most a negyedik generáción a sor, hogy a digitális kor vívmányait kihasználva folytassa az elődök munkáját.
Nagy Tímea és Nagy Lívia munkáját most még a nyugdíjas szüleik is segítik, hogy az ipar,kisipar és művészet eszközeivel az üveg változatos, szép formavilágával , csodálatos áttetsző színeivel és törékenységével elvarázsolja, otthonosabbá tegye szürke hétköznapjainkat!

Miben segíthetünk?

Pontmegfogásos üveg korlát

 

Zuhanyfalak, fürdőpanelek gyártása

 

Alsó sínes üvegkorlát

 

Balkon

 

Egyedi tükrök

Egyedi tükrök készítése

 

In memoriam my LovelyMOM ❤️🖤

Gál Márta ARANYKOSZORÚS MESTER és a Gál Üveg BT: cégvezetője vagyok. A műhelyt nagyapám Lanyik György alapította. 1979-ben végeztem üvegcsiszoló, tükörkészítő, díszüvegező szakon. 1985-től kisiparosként, majd cégalapítás után vezető tulajdonosként dolgozom. Ma már elsősorban az ólombetétes üveg készítésével foglalkozom. Az egyedi tükrök, homok fúvott szecessziós üvegek gyártását koordinálom. Ebben nagy segítségemre van családom, akik a cég aktív tagjai.

Vélemények

Ajánlatkérés

Aktualitás: munkáinkból